Tophandballer Ivo Steins gaat stoppen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/02/2024 om 13:11
Laatst bewerkt op 5/02/2024 om 13:15

Ivo Steins stopt na dit seizoen met tophandbal. De 31-jarige Voerendaler van Kembit-Lions uit Sittard-Geleen vindt het na veertien seizoenen spelen op het hoogste niveau goed geweest.

De oud-international, die met het Nederlands team de EK’s van 2020 en 2022 meemaakte, geeft aan dat zijn besluit gebaseerd is op meerdere factoren. „Ik heb veertien keer het rondje langs de Nederlandse velden, en voor een groot deel ook de Belgische, gemaakt. Een groot deel van mijn generatie is gestopt. Maar de scherpte is er ook wel een beetje van af. Dat is voor een topsporter niet goed. Jarenlang was het handbalschema leidend, had ik daardoor verplichtingen. En dat leidde in het privéleven weer tot beperkingen. Dat wil ik niet meer", zegt hij tegen De Limburger. 

Ook fysiek vindt hij het ook steeds zwaarder worden. „Ik ben dit seizoen minder gaan trainen, iets wat je als topsporter eigenlijk ook liever niet doet.”

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties