Transfervrije aanvaller Michael Breij op radar Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 13/06/2024 om 19:56
Laatst bewerkt op 13/06/2024 om 20:53

Roda JC gaat binnenkort met linksbuiten Enrique Peña Zauner (24) in gesprek over zijn toekomst. Bovendien staat aanvaller Michael Breij (27), op dit moment zonder club, op de radar van de Kerkradenaren. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais desgevraagd tegen ZO-NWS.

Peña Zauner heeft nog een doorlopend contract tot medio volgend jaar nadat Roda in april van dit jaar een eenzijdige optie lichtte. Roda hoopt de Duitse-Venezolaan, die naar verluidt in de belangstelling zou staan van een Duitse club, eventueel nog langer aan zich te kunnen binden. 

De aanvaller kwam aan het begin van het afgelopen seizoen naar Kerkrade. Na een korte proefperiode legde Roda hem vast. Zauner scoorde in 36 competiewedstrijden 12 keer en leverde twee assists af.

In de zoektocht naar versterking kijkt Roda ook naar de bovengenoemde Michael Brey die transfervrij is vertrokken bij Cambuur. Volgens Servais is Breij "een interessante speler maar we hebben nog niet doorgepakt".

Het is nog maar de vraag of de Kerkraadse club Maximilian Schmidt ook komend seizoen kan huren van 1. FC Köln. "Die club zit in een turbulente periode. Op onze beurt zitten wij, wat betreft Schmidt, in de wachtkamer",  aldus Servais.

Dat geldt evenzeer voor Václav Sejk die afgelopen seizoen werd gehuurd van de Tsjechische topclub Sparta Praag. Aanvaller Lennerd Daneels keert naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug in het Parkstad Limburg Stadion. 

Thomas Oude Kotte (28) speelt komend seizoen juist wél in het Parkstad Limburg Stadion. De centrale verdediger komt over van Telstar. Hij heeft een tweejarig contract getekend bij de Kerkraadse club. 

Dave Velraeds is vanaf komend seizoen 'performance coach' bij Roda en zal zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling van spelers op fysiek gebied. Daan Soentjens gaat in Kerkrade aan de slag als data-analist.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties