VIDEO: Twaalf oorkondes voor bijzondere Heerlenaren

foto: Orange Media
Gepubliceerd op 2/02/2024 om 17:00
Laatst bewerkt op 5/02/2024 om 09:07

Twaalf inwoners van Heerlen hebben vrijdag een bijzondere oorkonde van de gemeente Heerlen ontvangen. Zij worden gezien als ambassadeurs van de gemeente vanwege hun inzet, uitzonderlijke prestatie of positieve activiteiten.

Dit jaar werden vooral de Ooievaarsmoeders in het zonnetje gezet. Maar liefst 8 van de 12 oorkondes werden door loco-burgemeester Jordy Clemens uitgedeeld aan deze groep vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om jonge moeders een steuntje in de rug te geven. Cecile Vorage, Simone Weber, Kirsten Peerlings, Romy van Aernsbergen, Mouna Msalm, Vallerie Roemgens, Juniska Philips en Tiffany Kosen werden vrijdag verrast met deze erkenning.

Verder was er een oorkonde voor Martin van der Heyden voor zijn inzet voor de buurt en in het bijzonder de stichting Droomplein de Wieër. Ook het ziekenhuis in Heerlen moet in zijn ogen behouden blijven.

Jo Hermanns ontvangt de oorkonde voor zijn inzet in Mariagewanden, waar hij steeds de verbinding zoekt tussen alle initiatieven in de buurt en de aansluiting zoekt met Heerlen-Noord. 

Mensen die het hard nodig hebben in de Heerlense samenleving kunnen altijd een beroep doen op Wiel en Mariet Damen. Het echtpaar heeft vooral bij de Heerlense woonwagenbewoners een speciale plek in het hart. 

Collin Spork kan in het afgelopen jaar terugkijken op een imposant lijstje prestaties in Sim Racing. Zo werd hij onder andere wereldkampioen in de sporten F1 Formule Sim Racen en het F1 Virtual Endurence Championchip. Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans werd de Heerlenaar vierde.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties