Twee verdachten grote terreurzaak Eindhoven zijn Limburgse broers

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/10/2021 om 07:34
Laatst bewerkt op 14/10/2021 om 07:43

Twee van de in totaal negen mannen, die in de cel zitten op verdenking van het voorbereiden van terreuraanslagen met als mogelijk doelwit landelijke politici als premier Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet, zijn uit Limburg afkomstige broers. Dat blijkt uit informatie in bezit van ZO-NWS. 

Het gaat hier om de 26-jarige Marwan en zijn achttienjarige broer Salah-Din M. Samen met nog zeven andere mannen, waaronder eentje uit Afghanistan, werden zij op donderdag 23 september opgepakt in de regio Eindhoven. Het duo woonde daar sinds enige tijd, maar is afkomstig uit Roermond wat volgens vertrouwelijke informatie tevens hun geboorteplaats is.

De AIVD onderschepte tijdens het onderzoek gesprekken waarin gesproken werd over het doden of ontvoeren van landelijke politici. Premier Mark Rutte, Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en PVV-voorman Geert Wilders, werden daarbij genoemd. De naam van minister Hugo de Jonge viel ook tijdens bovengenoemde gesprekken. 

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten afgelopen donderdag zijn zogenoemde gegevensdragers in beslag genomen, waaronder telefoons, usb-sticks of harde schijven. Alle verdachten zitten nog altijd achter slot en grendel. 

Reclame

Advertenties