Tweevoudig Oranje-international vindt 'Mannschaft' indrukwekkend

Gepubliceerd op 18/06/2024 om 10:10
Laatst bewerkt op 18/06/2024 om 11:34

Eric van der Luer (58), tweevoudig Oranje-international, voetbalde of trainde in zijn langdurige loopbaan in Nederland, België én Duitsland. Voor ZO-NWS analyseert hij de prestaties van deze drie landen nu ze alle één wedstrijd hebben gespeeld op het EK Voetbal.

De oud-speler van onder meer Roda JC die voetbalde én trainer was bij Alemannia Aachen, zag een sterk Duitsland winnen van Schotland. "Die ploeg presenteerde zich eigenlijk zoals altijd tijdens een groot toernooi: heel degelijk. Bovendien heeft die Mannschaft met Julian Nagelsmann een bondscoach die al eerder heeft bewezen dat hij heel goed een team kan bouwen." 

Over de winst van het Nederlands Elftal op Polen is Van der Luer, tegenwoordig werkzaam op een school in Landgraaf, enigszins sceptisch. "Oranje heeft zichzelf tekortgedaan. Doordat de ploeg niet snel genoeg scoorde, bleef het de hele wedstrijd kwakkelen. De selectie die Ronald Koeman ter beschikking heeft is heel goed. Maar de grote vraag is: pakt het zich samen?" 

Voor wat betreft de prestaties van België, waar hij in een ver verleden speelde voor FC Assent, stelt Van der Luer zijn oordeel nog even uit. "De Belgen hebben tegen Slowakije veel kansen gehad, maar ze zijn in de val gelopen. Een teleurstellend begin van een ploeg die, qua namen, nogal wat vernieuwing heeft ondergaan." 

Volgens de voormalig middenvelder zijn er 'geen zwakke landen meer'. "Daarmee wil ik zeggen dat je als land zomaar even van de kleinere naties kunt winnen. Of Oranje ver komt tijdens het toernooi? Veel zal afhangen van de speelwijze aanstaande vrijdag tegen Frankrijk."

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties