'Urn vermoorde Dave Hanssen werd gestolen door vrienden'

Gepubliceerd op 17/05/2022 om 15:19
Laatst bewerkt op 17/05/2022 om 15:42

De geroofde urn van de in 2008 doodgeschoten Dave Hanssen van een begraafplaats in Kerkrade, werd naar alle waarschijnlijkheid gestolen door vrienden van het slachtoffer. Dit omdat het graf geruimd moet gaan worden. Dat zegt zijn broer dinsdag tegen ZO-NWS.

"Ik heb in februari een brief gehad van Monuta met de vraag of ik de rechten voor het graf van mijn moeder, waar de urn van Dave in was bijgezet, wilde verlengen", vertelt de broer van Dave Hanssen aan deze omroep.

"Dat wil ik niet, waarna is afgesproken dat het graf per 1 augustus geruimd zal worden. Blijkbaar is dit vrienden van Dave ter ore gekomen, niet via mij overigens, en zij hebben de urn en het gedenkteken gestolen omdat zij niet willen dat het graf geruimd wordt. Dat sterke vermoeden heb ik in ieder geval en heb ik dinsdagmorgen ook verteld aan Monuta tijdens een gesprek."

De bizarre diefstal van de urn met daarin de stoffelijke resten van de vermoorde Dave Hanssen vond plaats op begraafplaats Schifferheide. De urn was ingegraven bij het graf van de eveneens overleden moeder van Dave Hanssen. Toen de diefstal door de broer van Dave Hanssen op zondagmorgen werd ontdekt, was er een groot gat zichtbaar voor de zerk.

Ook het gedenkteken voor de vermoorde Kerkradenaar, dat op het graf stond, was spoorloos verdwenen. De broer van Hanssen heeft aangifte gedaan van de diefstal. Overigens is grafschennis een strafbaar feit. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties