Van der Broek vijfde op provinciale CDA kandidatenlijst

foto © ZO-NWS | Archief
Gepubliceerd op 1/12/2022 om 09:28
Laatst bewerkt op 1/12/2022 om 09:31

Roy van der Broek uit Schinnen staat op de vijfde plek van de kandidatenlijst van het CDA voor de provinciale verkiezingen. De oud-wethouder van Beekdaelen staat op de kieslijst voor Zuid-Limburg.

"Van der Broek heeft ruime ervaring in het lokale bestuur en weet als geen ander wat er leeft in Limburg", aldus vice-voorzitter Jos Teeuwen. Hij was wethouder in Schinnen en later in de fusiegemeente Beekdaelen. In september 2021 ging hij aan de slag als directeur van reinigingsdienst Maasland.

Ook Raymond Claus staat op de concept kandidatenlijst van het CDA. Hij staat op een 17e plek. Claus was jarenlang de fractievoorzitter van het CDA in Brunssum. Bij de afgelopen verkiezingen behaalde het CDA niet voldoende stemmen en verdween de partij uit de raadzaal van de gemeente Brunssum.

Michael Theuns uit Beek is de nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen in maart. Oud-Gouverneur Theo Bovens is lijstduwer voor het CDA. De kans dat hij plaatst neemt in Provinciale Staten is zeer klein omdat hij ook lijsttrekker is voor de Eerste Kamer verkiezingen in mei 2023.

De twee kandidatenlijsten voor het CDA worden op 17 december definitief vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van de provinciale partij.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties