Veel tegenstrijdigheden tijdens rechtszaak over brandstichting

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 23/09/2022 om 10:32
Laatst bewerkt op 23/09/2022 om 11:46

De rechtbank in Roermond heeft zich donderdag gebogen over een brandstichting in Heerlen waar bij één van de verdachte bekend is van het programma Een huis vol. Dat bleek nog een hele klus te zijn voor de rechter.

In totaal moesten drie personen zich verantwoorden voor de brand in een onbewoond huis aan de Van Rappardstraat in Heerlen op 1 december. Het gaat om moeder Nadine, haar 35-jarige ex-vriend in diens minder-jarige buurjongen.

Volgens Dagblad de Limburger maken tegenstrijdige verklaringen het de rechter niet gemakkelijk. De vraag is of Kevin of Nadine verantwoordelijk is en welk motief zij hebben. Kevin stelde donderdag dat hij alleen chauffeur was en Nadine van Venlo naar Heerlen gereden had om enkele spullen uit de woning te halen. Echter de verklaringen van Nadine en de buurjongen vertellen een ander verhaal. Ook het Openbaar Ministerie gelooft niets van het verhaal van Kevin die in het verleden ook al veroordeeld is voor brandstichting.

Het OM eist zeer forse straffen voor de brand in het rijtjeshuis. Door de brandstichting op het late tijdstip zijn ook de buren in gevaar gebracht. De officier van justitie vindt dan ook celstraffen van 42 maanden onvoorwaardelijk voor Kevin en 30 maanden waarvan 20 voorwaardelijk voor moeder Nadine op zijn plaats.

De uitspraak in deze zaak wordt op 6 oktober verwacht.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties