Verdachte oppasouders: Fabian viel van campingbedje

Gepubliceerd op 18/01/2021 om 09:55
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 10:28

De beide verdachte oppasouders uit Brunssum bleven in de rechtbank van Maastricht maandagmorgen ten stelligste ontkennen iets met de dood van de vijf maanden baby Fabian te maken te hebben gehad. 

Verdachte Cynthia van den H. vertelde wat zich volgens haar op die bewuste 11e oktober in 2017 in hun woning aan de Bongardstraat in Brunssum heeft afgespeeld: "Fabian had blauwe handjes en een lijkwit gezichtje. Ik zag dit meteen toen hij binnen werd gebracht en merkte dat er iets niet klopte."

Haar eveneens verdachte Robin van O. zei daarna hierover tegen de rechters: "Cynthia was onze dochter naar school aan het brengen en ik was op de wc. Plotseling riep onze zoon: 'papa, papa, Fabian is aan het huilen en spugen. Toen ik meteen ging kijken zag ik dat hij ook wat bloed spuugde."

Van O. besloot om de vijf maanden oude baby te verzorgen en te wachten op zijn partner. Wanneer Cynthia van den H. daarna de honden gaat uitlaten, springt Robin van O. snel onder douche. "Plotseling hoorde ik een harde klap en gehuil. Ik heb me snel afgedroogd en zag in de woonkamer dat Fabian op de grond lag en dat mijn zoon er half overheen lag", snikte Van O. 

"Ik heb overal gevoeld of Fabian iets had, hem getroost en terug op het campingbedje gelegd. Hij was rustig. Ik denk achteraf gezien dat mijn zoon heeft geprobeerd zich aan het campingbedje op te trekken om Fabian de speen te geven waardoor dit omgekiept is", vervolgde verdachte Brunssumer. 

"Ik ging een boterham maken en keek naar Fabian. Ik zei tegen haar: 'kom eens, ik zie geen beweging meer bij hem'. Er werd besloten te reanimeren, de ouders van Fabian werden gebeld, en daarna de huisarts en alarmnummer 112. De vijf maanden oude baby bleek echter te zijn overleden. 

"Had u Fabian hiervóór al eens geslagen of geschud?" vroeg de rechter aan beide verdachten. Beide Brunssumers beantwoordden dit met een resoluut: "nee." 

Justitie beschuldigt het tweetal ervan onder andere flink door elkaar geschud te hebben met Fabian waardoor de peuter kwam te overlijden. 

Advertenties