Verdachte ouders in zaak dode baby Heerlen na zes weken vrijgelaten

foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 22/07/2021 om 16:07
Laatst bewerkt op 22/07/2021 om 16:14

De verdachte moeder en vader van de aan ernstig letsel overleden baby uit Heerlen zijn donderdag vrijgelaten. Dat bevestigen hun advocaten Ludo Hameleers en Joost Antonides tegenover ZO-NWS. Het stel zat sinds 8 juni achter slot en grendel.

Het verdachte stel had donderdag eigenlijk voor de raadkamer van de rechtbank in Maastricht moeten verschijnen in verband met de voorlopige hechtenis, maar dit ging niet door. In de loop van de dag werden de Heerlenaren op vrije voeten gesteld. De man en vrouw blijven wel verdachte in deze zaak. Hen is doodslag ten laste gelegd.

Ontkennende verklaringen
Deze omroep maakte onlangs bekend dat het bovengenoemde duo tegenover de recherche heeft verklaard niet te weten hoe hun kindje aan het ernstig letsel kwam. Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat de verdachten Jordi L. (24) en Gremira S. (21) elke betrokkenheid bij de dood van hun vier maanden oude zoontje Gorgheno ontkennen. Datzelfde geldt voor de eveneens verdachte oma, die vaker op het kindje paste, uit Nieuwstadt. Zij is in een eerder stadium al vrijgelaten. 

NFI-rapport
Gremira S. heeft tijdens de verhoren door de recherche wel een mogelijk scenario gegeven waardoor haar zoontje het ernstige letsel kan hebben gekregen, maar justitie gelooft dit volgens ingewijden niet. Het NFI onderzoekt op dit moment hoe het ernstige letsel bij de baby moet zijn veroorzaakt. Volgens het OM is het nog niet bekend wanneer de resultaten van deze rapportage klaar zijn. 

Het Heerlense jongetje Gorgheno werd op 16 januari geboren, maar eind april dit jaar werd de zuigeling door zijn eigen ouders binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Tijdens medisch onderzoek bleek dat de baby ernstig letsel had. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis. Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. 

Rietvelstraat
In de tussenwoning werd onder andere uitgebreid (sporen)onderzoek verricht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie en een doorzoeking gedaan door de speurders. 
 

Tags

Advertenties