Verdachte zaak-Peter van D. ontmaskerd door eigen foto in chats drugsdeal

Gepubliceerd op 19/07/2021 om 09:12
Laatst bewerkt op 19/07/2021 om 11:36

Een medeverdachte in een grote drugszaak rondom topcrimineel Peter van D. uit Schinveld heeft zichzelf verraden. Het gaat hierbij om Rudi G. Hij stuurde in chats over een geplande drugsdeal op de gekraakte criminele berichtendienst SKY ECC een foto van zichzelf mee.

Dat blijkt uit vertrouwelijke onderzoeksinformatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Tandarts
G. maakte een foto van zijn hoofd met de mededeling dat hij naar de tandarts moest en stuurde deze via SKY ECC naar zijn contacten. Op dat moment waande hij zich nog onbespied, maar enige tijd later wisten de opsporingsdiensten de criminele berichtenchats te kraken. Rudi G. verraadde hiermee zichzelf, zo vertellen goed ingevoerde bronnen.  

Amfetamine
Schinveldenaar Peter van D. en Rudi. G., die in het Duitse grensplaatsje Hillensberg werd opgepakt, zitten sinds maart dit jaar achter slot en grendel. Behalve betrokkenheid bij de aankoop van een grote partij grondstoffen (MAPA) voor de productie van amfetamine, worden zij ook verdacht een rol te hebben gespeeld bij de smokkel van 100 kilo coke en een partij hasj en hennep uit Spanje. Die laatste lading werd onderschept.

GSM
In de gekraakte criminele chats, die tussen de verdachten werden verstuurd, zijn volgens bronnen ook foto's gevonden van een te verhandelen partij drugs. Een gsm, waarmee Peter van D. berichten via SKY ECC zou hebben verstuurd, werd aangetroffen in zijn zwaar beveiligde villa aan de Grachtweg in Schinveld.  

 

Advertenties