Verkrachting alsnog onderzocht in Nicky Verstappen-zaak

Gepubliceerd op 16/10/2020 om 19:12
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Het onderzoeksteam in de zaak-Nicky Verstappen gaat de dertig jaar oude verkrachtingszaak van Thomas*, toen een jongen van dertien jaar, alsnog tegen het licht houden. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdagavond bevestigd, zegt journaliste Jolande van der Graaf tegen ZO-NWS.

Van der Graaf sprak voor haar misdaadsite www.femkefataal.nl omet de uit Limburg afkomstige Thomas, zijn naam is omwille van zijn privacy gefingeerd. Politie en justitie hadden in eerste instantie verzuimd om Thomas twee jaar geleden als getuige te gaan horen. Dat terwijl hij zich destijds uit eigen beweging bij de politie meldde omdat hij overeenkomsten ziet tussen zijn verkrachtingszaak en eerdere zedenmisdrijven door Nicky’s vermeende moordenaar Jos Brech. Thomas kreeg toen te horen kreeg dat hij als getuige zou worden gehoord, maar daar kwam niets van terecht.

“Het onderzoeksteam is nu alsnog met deze zaak aan de slag gegaan en gaat alles nachecken”, zegt een justitiewoordvoerster tegen de bovengenoemde misdaadsite. “Mochten dat feiten opleveren die van belang zijn voor de zaak-Nicky Verstappen, dan kunnen die nog meewegen in het nu lopende strafproces. Hoewel vandaag de laatste zittingsdag voor de rechtbank is gehouden, is het onderzoek ter zitting formeel niet afgesloten omdat er nog stukken uit Spanje zijn opgevraagd.”

Thomas is verheugd dat hij nu alsnog serieus wordt genomen. “Ik ben blij dat mijn zaak wordt onderzocht. Het is niet zomaar dat ik in 2018 bij de politie aan de bel trok", vertelt hij op www.femkefataal.nl. Als amper dertienjarige tiener werd Thomas op donderdag 15 februari 1990 slachtoffer van een afschuwelijke verkrachting, vlakbij de plek waar Jos Brech enkele jaren eerder drie kinderen aanrandde en seksueel misbruikte. Een dag later deden Thomas en zijn moeder aangifte bij de politie in Heerlen. De dader werd echter nooit gepakt, de naspeuringen lijken toen weinig te hebben voorgesteld.

Vraag is of het proces-verbaal uit 1990 bewaard is gebleven. Volgens Thomas heeft hij destijds tegenover de politie in Limburg een duidelijk signalement opgegeven van de man die hem seksueel misbruikte. 

weerfoto september

Advertenties