Verliezend Roda zet vol in op spits Vente: meerjarig contractvoorstel

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 23/07/2021 om 16:47
Laatst bewerkt op 24/07/2021 om 17:34

Roda JC heeft centrumspits Dylan Vente (22) een meerjarig contractvoorstel gedaan. De Kerkraadse club - die vrijdag in een oefenduel van RKC verloor - hoopt de aanvaller, die afgelopen seizoen al van Feyenoord werd gehuurd, hiermee over de streep te trekken. Dat bevestigt technisch directeur Jeffrey van As vrijdag tegenover ZO-NWS. 

Vente heeft nog een eenjarig contract in Rotterdam, maar Roda wil hem heel graag aan de selectie toevoegen. Zijn contract bij de club van trainer Arne Slot zal dan worden ontbonden. “Dylan is voor ons een hele goede spits en ook nog betaalbaar, dus we zetten voor wat betreft de spitspositie vol in op hem”, legt Van As uit.

Wachten
“We moeten dan maar even wachten, maar een andere aanvaller met die prijs-kwaliteitsverhouding is voor Roda gewoon moeilijk te vinden. Ik heb hem een contractvoorstel gedaan voor meerdere jaren. Al zeg ik eerlijk: hij mag ook voor één jaar komen. De bal ligt nu alleen bij Dylan, mijn contact met hem is in ieder geval goed.”

Testspelers
Omdat Vente op pole-position staat voor Roda, is de kans heel klein dat de Duitse testspeler Felix Schröter nog een aanbieding uit Kerkrade kan verwachten. De spits was enige tijd geleden een paar dagen op proef bij de Kerkradenaren. Een ander proefspeler die al enige tijd meetraint met de ploeg van trainer Jurgen Streppel, Jamal Takadine, is in de wachtkamer gezet. De verdediger traint wel nog steeds mee, maar Roda wil zich eerst op andere plekken versterken. 

Oefenduel
Streppel en zijn manschappen speelden vrijdagmiddag in Zeeland, waar Roda op trainingskamp is, een oefenduel tegen eredivisionist RKC Waalwijk. De Brabanders kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt, een schot met links in het kruis, van nieuweling Illiass Bel Hassani. De Kerkradenaren kregen kort daarop een kansje via proefspeler Darren Maatsen, maar zijn halve omhaal kon vrij gemakkelijk worden gepakt door de RKC-goalie. 

Snelle achterstand
Na een klein half uur spelen moest Roda-keeper Rody de Boer al voor de tweede keer de bal uit het net vissen. Ahmed Touba gaf namens de Waalwijkers het beslissende tikje: 0-2. Bij beide doelpunten werd niet al te sterk verdedigd. In de voorhoede wist de Kerkraadse club, waar Mart Remans in het centrum stond opgesteld, bijster weinig te creëren. Vlak voor rust werd het via Richard van der Venne aan de andere kant nog 0-3. 

Invaller Fabian Serrarens scoorde in het tweede bedrijf de aansluitingstreffer en Finn Stokkers tilde de stand naar 1-4, waarna Patrick Pflücke de eindstand op 2-4 bepaalde.  

Advertenties