Vernieuwingsgroep, Beekdaelen Lokaal en CDA nieuwe coalitie Beekdaelen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 9/04/2022 om 16:32
Laatst bewerkt op 9/04/2022 om 16:36

De Vernieuwingsgroep, Beekdaelen Lokaal en het CDA gaan de nieuwe coalitie vormen in de gemeente Beekdaelen. De partijen hebben daarover al verkennende gesprekken gevoerd en hun intentie uitgesproken. 

Formateur Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep zegt in de eerste rondes alle partijen uitgenodigd te hebben voor een gesprek. Daaruit is volgens hem gebleken dat de optie VG, BL en CDA de meeste kans van slagen heeft. 

Schaffrath streeft ernaar om half mei het nieuwe coalitieakkoord te bespreken met de raad. In de tussentijd worden gesprekken gevoerd over de invulling en verdeling van de wethoudersposten. 

Aan het college vraagt Schaffrath om tot aan de installatie van het nieuwe college geen onomkeerbare besluiten te nemen of verplichtingen aan te gaan. 

De Vernieuwingsgroep en het CDA zaten de afgelopen vier jaar ook al in de coalitie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties