Verplaatsing veestal en bouw 14 woningen stap dichterbij

foto: iStock
Gepubliceerd op 3/01/2024 om 09:12
Laatst bewerkt op 3/01/2024 om 09:21

In Schimmert kunnen 14 nieuwe woningen gebouwd worden aan de Hoofdstraat. Dat is mogelijk dankzij de verplaatsing van een veestal.

De gemeente Beekdaelen heeft overeenstemming bereikt over de aankoop en verplaatsing van de stal naar Haasdal. Dat gaat een half miljoen euro kosten. Die kosten worden verrekend in de grondprijs van de toekomstige bouwpercelen.

Door de aanwezigheid van de veestal kon er jarenlang niet gebouwd worden in dat deel van Schimmert, vanwege een verplichte stankcirkel. Vanwege het woningtekort werd al vaker aangedrongen op een oplossing voor het probleem met de stal. Door de 14 extra woningen komt het totaal aan mogelijke nieuwbouwwoningen in Schimmert op 113.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties