Verrassende uitslag in Brunssumse clash, derby in Beekdaelen zonder winnaar

foto: iStock
Gepubliceerd op 4/12/2023 om 09:13
Laatst bewerkt op 4/12/2023 om 14:50

Zowel in Brunssum als in Beekdaelen was het afgelopen weekend derby-time. In Brunssum moest VV De Leeuw het opnemen tegen SV Langeberg. In de buurgemeente moest RKVV Vaesrade aantreden tegen Olympia Schinveld.

Ondanks dat het sportcomplex van De leeuw een grote bouwput is, kon er op de velden gewoon gevoetbald worden. Koploper SV Langeberg moest echter een pijnlijke nederlaag incasseren. Het team van trainer Jorrit Dacier werd met een 4-0 nederlaag van het veld gestuurd en verloor daarmee de ongeslagen status.  

De derby Op de Vijfbunder in Vaesrade werd spannend. De Ploeg uit Vaesrade doet het dit seizoen goed en heeft zich in de subtop van de Derde klasse B gevestigd. Bij de Schinveldse ploeg kost het toch duidelijk meer moeite om de draai te vinden. Een derby kent echter zijn eigen wetten dus zondag gaven beide ploegen 100 procent en bij het laatste fluitsignaal stond een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Door het gelijkspel zakten beide ploegen een plek op de ranglijst. Vaesrade is nu vijfde en Schinveld staat nu op een elfde plek.

Voor de Brunssumse clubs verandert er niet veel in de ranglijst. SV Langeberg blijft koploper gevolgd door VV De Leeuw. Die laatste ploeg wist de afstand wel te verkleinen en heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties