VIDEO ANALYSE Wisselvalligheid en slordigheid moeten bij Roda JC eruit

Gepubliceerd op 20/10/2020 om 08:43
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

 

Roda JC speelde maandagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Telstar. Na de verliespartij bij Almere City hoopten de Kerkradenaren op een succes tegen de Velsenaren, maar daarvoor was het spel eigenlijk over negentig minuten gezien ver onder de maat. Wat opvalt is dat de Kerkraadse club goede momenten nog veel te veel afwisselt met slechte acties. Wil de ploeg een woordje gaan meespreken in de top van de eerste divisie, dan zal dit sowieso eruit moeten. 

Trainer Jurgen Streppel zei het in de voorbeschouwing op het treffen met het Telstar van collega Andries Jonker (oud-MVV) goed: "We begonnen in Almere de eerste tien minuten goed, maar daarna zakte ons niveau helemaal weg. Dat zal toch echt anders moeten." 

Streppel gaf verder aan dat zijn ploeg "nog steeds in opbouw is maar ook op de goed weg". De ervaren Roda-coach was ook benieuwd hoe zijn ploeg tegen de Witte Leeuwen voor de dag zou komen. In het eerste deel van de eerste helft in een leeg Parkstad Limburg Stadion kreeg de thuisclub nagenoeg geen kansen. 

Daarna veranderde dat enigszins. Achterin had Streppel inmiddels al moeten wisselen omdat zorgenkindje Richard Jensen met een blessure noodgedwongen naar de kans moest. De jonge Xander Lambrix was zijn vervanger. Vlak voor de thee kon de eerste grote mogelijkheid voor de geelzwarte brigade genoteerd worden. Erik Falkenburg stuitte echter op de gastengoalie. 

Wie in de frontlinie vooral, niet in positieve zin, opviel was nieuwkomer Fabian Serrarens. Waar hij in het verleden bij de De Graafschap en Telstar regelmatig scoorde en sterk speelde, is daar in Kerkrade tot op heden nog weinig tot niks van te zien. De boomlange aanvaller heeft misschien nog wat aanpassingsproblemen, maar zal toch langzaamaan op stoom moeten gaan komen. 

In het tweede bedrijf tegen Telstar, dat over een beduidend lager budget beschikt dan Roda maar bij vlagen beter veldspel op de mat legde, wist Roda uiteindelijk toch op voorsprong te komen. De van FC Groningen overgekomen Amir Absalem, een van de revelaties dit seizoen in Kerkrade, zag zijn voorzet gemist worden door een trits aan Telstar-spelers, waarna Falkenburg kon binnenknikken:  !-0. 

Hierna werd het spel van Roda JC weer veel te slordig. En achterin was een fout, de verdediging ging onder een voorzet van de gasten door, de oorzaak voor de gelijkmaker. Kees Luijcks kreeg het leer ongelukkig tegen de hand, waardoor een pingel het gevolg was. 

Welat Cargo had vanaf elf meter geen enkele moeite: 1-1. Hierdoor stonden de Kerkradenaren er na negentig minuten weer beteuterd bij. Een volkomen onnodig gelijspel dat toch weer op het scorebord stond. Hoewel Streppel en consorten tijd en geduld zullen moeten krijgen en hebben, is het voorlopige resultaat van twaalf punten uit acht wedstrijden te mager. 

 

 Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.


weerfoto oktober

 

Reclame

Advertenties