VIDEO: Bestuurders komen bijeen om welvaartsongelijkheid aan te pakken

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/05/2022 om 15:28
Laatst bewerkt op 13/05/2022 om 15:52

In Heerlen vond vrijdag de Brede Welvaarts Conferentie plaats. Een evenement waarin bestuurders, ambtenaren en politici uit verschillende gemeenten bij elkaar kwamen om te praten over welvaartsverschillen tussen regio's. 

Roel Wever, burgemeester van Heerlen, Femke Halsema uit Amsterdam en ook de burgemeesters uit Eemsdelta en Sluis waren aanwezig. Doel van de conferentie: van gedachte wisselen over de grote ongelijkheid in welvaart tussen steden en soms zelfs wijken. 

Lodewijk Asscher, moderator tijdens het evenement, sprak over het feit dat de levensverwachting van iemand in Heerlen-Noord zo'n zes jaar korter is dan die van iemand uit Heerlen-Zuid. "Dat vind ik onaanvaardbaar."

Door de dag heen zijn de bestuurders en ambtenaren met elkaar in gesprek gaan en hebben ze kennis met elkaar gemaakt om een mogelijke samenwerking in de toekomst beter te laten verlopen. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties