VIDEO: Brunssumse voetbalclubs tackelen samen scheidsrechtersprobleem

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 23/07/2021 om 11:15
Laatst bewerkt op 23/07/2021 om 13:18

De vier Brunssumse voetbalclubs slaan de handen ineen om de vergrijzing van scheidsrechters tegen te gaan. RKVV De Leeuw, SV Langeberg, BSV Limburgia en SV Brunssum faciliteren een scheidsrechterscursus, die door de door de KNVB zal worden gegeven.

Daarvoor moeten de clubs wel een minimum aantal aanmeldingen weten binnen te halen. Indien de clubs tien potentiële arbiters weten te strikken, komt er een geheel verzorgde cursus op een van sportcomplexen in de Parelstad.

Clubs merken dat er steeds minder nieuwe aanwas komt van scheidsrechters. "Als er paniek in de tent is, zijn er uiteindelijk nog mensen die opstaan en een wedstrijd fluiten. Maar het is een feit dat scheidsrechters vergrijzen en als er nu niets gebeurt, zitten we over een paar jaar met een groot probleem", zegt interim-voorzitter Rick van de Roer van SV Langeberg.

"Het is heel erg lastig om voldoende scheidsrechters te werven voor een vereniging. Het wordt tijd dat de urgentie van scheidsrechters gaat doordringen, want zonder hen kan er niet worden gevoetbald", zegt voorzitter Gijs Fober van RKVV De Leeuw.

Uiteindelijk willen de Brunssumse clubs een grote poule creëren waaruit scheidsrechters per vereniging uitgewisseld kunnen worden.

Inmiddels hebben zich zes kandidaten aangemeld en moeten er nog minimaal vier bij komen om de cursus door te laten gaan. Daarover maakt Van de Roer zich geen zorgen. "In een gemeente met ongeveer 30.000 inwoners en vier voetbalverenigingen met in totaal ruim 1500 leden, moeten we minimaal tien kandidaten bereid weten te vinden om de cursus te gaan volgen."

Kandidaten krijgen aangeboden: een betaalde scheidsrechterscursus, scheidsrechterstenue inclusief accessoires en bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties