VIDEO: Burgemeesters bezoeken NAVO-hoofdkwartier JFC

foto: JFC
Gepubliceerd op 24/01/2023 om 09:12
Laatst bewerkt op 24/01/2023 om 11:04

Zeven burgemeesters van gemeenten in Zuid-Limburg hebben maandag een bezoek gebracht aan het NAVO-hoofdkwartier JFC in Brunssum.

Burgemeesters van Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Heerlen, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen werden daar bijgepraat over de rol, taken en verantwoordelijkheden van het hoofdkwartier. Het handhaven van de vrede in Europa door de Russische inval in Oekraïne kwam ook ter sprake.

Het Brunssumse NAVO-hoofdkwartier is een van de belangrijkste militaire hoofdkwartieren binnen de NAVO. Opmerkelijk is dat dit het enige hoofdkwartier is dat onder leiding staat van een Europese viersterrengeneraal. Dit hoofdkwartier is onder andere verantwoordelijk voor de NAVO-oostflank van Noord-Noorwegen tot en met Hongarije.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties