VIDEO: Club RC-auto's groeit uit jasje

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/04/2021 om 15:44
Laatst bewerkt op 11/05/2021 om 15:50

RC045 is op zoek naar een nieuwe locatie. De snelgroeiende vereniging met radiografisch bestuurbare auto’s is in negen maanden uit haar jasje gegroeid.

Inmiddels telt RC045 (RC staat voor Radio-Controlled, red.) meer dan vijftig leden en is de vaste plek van de club in Landgraaf, die grenst aan een mountainbikeroute en VV Schaesberg te klein geworden. 

Bovendien wordt het stuk grond, waar de autootjes rondscheuren, als hondenuitlaatplek gebruikt en grenst de grasstrook aan wandelpaden. Het baart RC045’s mede-oprichter Roy Otten zorgen. “Deze auto’s kunnen snelheden bereiken van meer dan 100 kilometer per uur. De gevolgen zijn niet te overzien als er iemand met die snelheid geraakt wordt.”

Elke zondag komen de clubleden samen om activiteiten te doen. “Vorige week hebben we twee goaltjes opgezet, een bal in het midden neergelegd en met de auto’s gevoetbald”, vertelt Otten. Daarnaast zijn er op dinsdagavond, mits het goed weer is, spontane bijeenkomsten van de club. Jong en oud met een hart voor radiografisch bestuurbare auto's uit België, Voerendaal en het overige deel van Parkstad komt naar Landgraaf.


Daarom wordt er gekeken naar een oplossing. De vereniging zocht contact met de gemeente Landgraaf om de mogelijkheden voor een nieuwe locatie te bespreken. Echter ketste eerder al een buitenkansje op het laatste moment af. “We zijn op zoek naar een grote oppervlakte waar ook ruimte is voor een clubhuis. Daar zouden we dan potentiële nieuwe leden met vragen kunnen ontvangen en met een werkgedeelte om aan de auto’s te sleutelen”, aldus Otten.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties