VIDEO: Davinya Bergmann eerste kinderburgemeester Brunssum

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 15/11/2023 om 12:14
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 12:19

Davinya Bergmann is de eerste kinderburgemeester van Brunssum. De 11-jarige scholiere werd dinsdagavond door burgemeester Wilma van der Rijt geïnstalleerd.

Naast de kinderburgemeester werd er dinsdagavond ook een loco-kinderburgemeester en een kinderraad geïnstalleerd. Volgens het landelijk genootschap van kinderburgemeesters is het belangrijk dat gemeenten kinderen al vroeg kennis laten maken met de politiek.

"Kinderen moeten de kans krijgen om te leren en te ervaren hoe we met elkaar omgaan. Het is een recht van een kind om zich hierin sociaal en emotioneel te kunnen ontwikkelen", zegt Willemijn Dupuis van het genootschap.


Kinderburgemeester Davinya zit in ieder geval al boordevol plannen. "Ik ga zorgen dat er meer speelmogelijkheden komen voor de kinderen en meer leuke winkels voor de jeugd", laat de kersverse kinderburgermoeder in een eerste reactie weten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties