VIDEO Derbykoorts Roda-Fortuna: Vooruitblik clubiconen Maessen en Senden

Gepubliceerd op 26/10/2020 om 15:27

Het Parkstad Limburg Stadion is woensdagavond het strijdtoneel van de Limburgse bekerderby tussen de aartsrivalen Roda JC en Fortuna Sittard. ZO-NWS sprak met twee grote clubiconen van beide clubs: René Maessen en Ger Senden. 

Roda JC en Fortuna verkeren niet bepaald in bloedvorm en hunkeren allebei naar een overwinning. In de Keuken Kampioen Divisie hebben de Kerkradenaren de laatste vijf wedstrijden niet weten te winnen. Fortuna daarentegen wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen en is hekkensluiter in de Eredivisie. Volgens Mister Fortuna René Maessen een gelegenheid om de opwaartse lijn in te zetten. "Als je zo’n derby wint, kan dat een behoorlijke 'schwung' geven. Het is een speciale wedstrijd en er spelen extra sentimenten en emoties mee."

Volgens Roda-icoon Ger Senden is elke ontmoeting tussen de Koempels en de Sittardenaren een speciale, maar er is door de jaren heen wel het een en ander veranderd.  "Vroeger speelden er veel jongens uit de provincie en dat was enorme reclame voor het Limburgse voetbal." De Limburgers die op dit moment van vaste waarde zijn bij de clubs zijn aan Fortuna-zijde Roel Janssen (Venlo) en Jorrit Smeets (Landgraaf).

Met Maastrichtenaar Clint Essers heeft Hofland nog een Limburger achter de hand. Roda-trainer Jurgen Streppel kan, als hij dat wil, ook Limburgers opstellen. Maar Mitchel Keulen (Heerlen), Loek Hamers (Roermond) en Pepijn Schlösser (Hoensbroek) behoren normaliter niet bij de eerste elf namen die de trainer op het wedstrijdformulier zet.
 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto oktober

 

Advertenties