VIDEO: Ereburger Ger Gerards nog steeds aangedaan door onderscheidingen

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/03/2022 om 12:28
Laatst bewerkt op 25/03/2022 om 12:28

Ger Gerards van de partij BCD in Brunssum ontving woensdagavond tijdens het afscheid van de gemeenteraad twee onderscheidingen. Hij werd lid van de Orde van Oranje Nassau en ereburger van Brunssum. 

Voor Gerards was het een emotionele avond. Ook de dag erna kon hij het nog moeilijk bevatten. Het voorstel om hem ereburger te maken kwam volgens hemzelf van het PAK en werd ondersteund door de raad. Dat betekende voor hem het meeste. 

Ook Burgemeester Wilma van der Rijt kijkt positief terug op zijn tijd in de raad. "Zijn woorden hadden gewicht. Waar de discussie zich vaak op de flanken afspeelde, bracht Ger het altijd weer terug naar het midden. Naar de kern. Dat is een zeldzame kwaliteit. Hij bracht 20 jaar lang het beste van Brunssum in onze raad."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties