VIDEO: Fanfare Puth stunt met Nachtwacht als eyecatcher voor jaarlijks concert

Foto: ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 6/12/2023 om 15:41
Laatst bewerkt op 6/12/2023 om 15:56

De koninklijke Fanfare Caecilia in Puth organiseert dit weekend weer de jaarlijks terugkerende themaconcerten van het project: L'adventure Musicale.

A Night at the Museum is dit jaar gekozen als thema en de organisatie pakt uit. Met kunst als rode draad door het concert rijgt de fanfare met kunstwerken van onder meer Andy Warhol, Vincent van Gogh en Mondriaan de nodige hits aaneen.

De absolute eyecatcher is de Nachtwacht die links van het podium is opgebouwd. "De eerlijkheid gebied te zeggen dat alle kunstwerken replica's zijn", vertelt presentator Bart Hermans, die tevens lid is van de fanfare. "De replica van de Nachtwacht is op ware grootte. Het heeft zes uur geduurd om deze op te bouwen."

Het marketinginstrument van het Rijksmuseum was eerder enkel te zien in zorginstellingen. Een unicum dat dit doek wordt  gebruikt voor een ander doel, zoals de themaconcerten in Puth, die over twee avonden nagenoeg duizend bezoekers trekken. 

Bovendien heeft de vereniging 'verbinden' hoog in het vaandel staan en is er ook aan de jongere doelgroep gedacht. Zo komen basisschoolleerlingen vrijdag langs en komen ze meer te weten over de fanfare en de geschiedenis achter de gepresenteerde kunstwerken. 

Vrijdag en zaterdag is er dus weer leven in de van dienst onttrokken kerk in Puth. Dan speelt de fanfare haar themaconcerten, een extra bijzondere editie omdat de vereniging ook nog eens 150 jaar bestaat. Daarmee is de Koninklijke Fanfare bijna net zo oud als de Sterrennacht van Van Gogh.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties