VIDEO: Film over Amstenrade tijdens Open Monumentendag

foto © ZO-NWS | Wiel Palmen
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 15:22
Laatst bewerkt op 9/09/2023 om 08:22

In het kader van Open Monumentendag gaat dit weekend een film over Amstenrade in première. De film, gemaakt door amateurfilmer Wiel Palmen, is online te zien bij ZO-NWS en het lokale platform Amstenrade.net

Over het vroeger en heden van Amstenrade is al veel informatie te vinden, maar dat was volgens Palmen te versnippert. Hij heeft dat nu samengevoegd tot één verhaal. "Het viel mij op dat veel fietsers en wandelaars Amstenrade op zonnige dagen bezoeken. Ik wilde weten waarom dat was en ging op internet zoeken," zegt de filmmaker. "Daar vond ik prachtig oud materiaal, echter zonder informatie. Zodoende kwam het idee hier iets aan te doen, en ben ik vorig jaar met de filmopnames begonnen."

Daarnaast raakte Palmen geïnspireerd door het boekje Amstenrade Vreuger van de onlangs overleden No Adriolo.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties