VIDEO: Grote opkomst protestmars voor behoud volwaardig ziekenhuis in Heerlen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 23/09/2023 om 14:55
Laatst bewerkt op 24/09/2023 om 08:56

In Heerlen heeft zaterdagmiddag een protestmars met om en nabij 1000 deelnemers plaatsgevonden onderweg naar het Zuyderland ziekenhuis. Daar werd een petitie met ruim 30.000 handtekeningen aangeboden voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in bovengenoemde stad.

De deelnemers waren afkomstig uit de hele regio Parkstad. Ook de burgemeesters van de Parkstadgemeenten liepen in de stoet mee, evenals een aantal prominente politici als PvdA/GroenLinks-lijsttrekker Frans Timmermans die zelf jarenlang in Heerlen woonachtig was. 

Zuyderland overweegt in 2030 alle spoedzorg en het beddenhuis (opnames) te verplaatsen naar de locatie in Sittard-Geleen. Het ziekenhuis in Heerlen moet dan een groot dagbehandelingscentrum worden.

ZO-NWS volgde de protestmars live met twee camera's op de grond en een drone in de lucht. Uitzending terugkijken kan hier.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties