VIDEO: Helden van het OLS over liedje voor het Kinjer-OLS

foto: Teddie Wetzels
Gepubliceerd op 29/05/2024 om 15:00
Laatst bewerkt op 29/05/2024 om 16:43

In deze aflevering in de serie 'Helden van het OLS' aandacht voor het liedje Ummeke voor het Kinjer-OLS. Het nummer is vanaf nu te beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het liedje is een bijna geheel Beekdaelense productie, geschreven door Roger en Julie van Rempetemp en gezongen door de zangeressen Lieke Meijers uit Amstenrade en Zoes uit Hulsberg. Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen aan het Kinjer-OLS dit lied na de optocht gezamenlijk zingen.

Heel lang duurde de totstandkoming van Ummeke niet. Nadat Alexandra de la Roy als voorzitter van de werkgroep Kinjer-OLS Beekdaelen de kreet Ummeke lanceerde ging het snel. "Binnen een halfuurtje was de tekst klaar en de melodie was er ook binnen een ochtend. Het lied gaat over het hebben van plezier op het Kinjer-OLS. Het is tenslotte een schuttersfeest", vertelt Julie.

Het lied is gratis te beluisteren op onder andere Spotify

De serie Helden van het OLS wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de OLS-organisatie. Het gaat om mensen met een speciale band met hun schutterij of dorpsgemeenschap. Zij vertellen wat het komende OLS voor hen betekent.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties