VIDEO: Lindeplein kleurt oranje tegen vrouwengeweld

Gepubliceerd op 26/11/2020 om 08:32
Laatst bewerkt op 26/11/2020 om 08:35

Het Lindeplein in Brunssum kleurt vanaf woensdag oranje. Op deze manier wil de gemeente Brunssum de campagne van de VN Geweld tegen Vrouwen, Orange the World ondersteunen.

Wereldwijd worden jaarlijks 243 miljoen vrouwen het slachtoffer van geweld. In Nederland krijgt 45 procent van de vrouwen in hun leven met geweld te maken. Daarbij gaat het in veel gevallen om huiselijk geweld, maar ook om stalking, cybergeweld of seksuele intimidatie. 

Door de coronacrisis zijn deze cijfers alleen maar toegenomen. Tevens blijft een groot deel van het geweld verborgen omdat er geen aangifte gedaan wordt bij de politie. Vaak uit schaamte of slachtoffers weten niet waar zij terecht kunnen voor hulp. Doel van de campagne is dan ook meer bewustwording van het probleem en op deze manier het taboe te doorbreken.

In Parkstad kunnen vrouwen onder meer terecht bij Blijf van mijn Lijf Parkstad, (045) 571 16 84 of www.blijfvanmijnlijfparkstad.nl

Landelijk is de organisatie Veilig Thuis actief, 0800 2000 of www.veiligthuis.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties