VIDEO: Luisa Robertz stuurt 64e Hoej-geet op pad

Luisa Robertz laat de 64e geet op. Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/02/2023 om 15:57
Laatst bewerkt op 21/02/2023 om 16:15

Luisa Robertz heeft dinsdag in Schinveld de 64e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' opgelaten. Luisa vond vorig jaar op aswoensdag de corona-geet in haar woonplaats Bedburg-Kirchherten, ten westen van Keulen.

Honderden mensen verzamelden zich dinsdagmiddag om 15.00 uur op het Wilhelminaplein in Schinveld. Aan het oplaten van de geet ging een ballonnenwedstrijd vooraf. Onder luid gezang van het Hoej-lied lieten honderden kinderen hun ballon voorzien van kaartje op. Op Koningsdag worden de winnaars bekend gemaakt van wie de ballon het verst gevlogen is.

Het oplaten van de Hoej-Geet is een traditie die dateert van 1960. De vinder van de kartonnen geit, die aan ballonnen hangt, wordt uitgenodigd om een jaar later het dier te lanceren vanaf het platform op het Wilhelminaplein.

Of zich ook dit jaar een nieuwe geetevinder zal melden? het Schinvelds Hoej-Hoej comité wacht in spanning af.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties