VIDEO: "Meer bezoekers dan verwacht op Parade Brunssum"

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/07/2022 om 13:53
Laatst bewerkt op 4/07/2022 om 15:08

Het Worldfestival Parade Brunssum heeft fors meer bezoekers getrokken dan verwacht. Dat zegt Parade-voorzitter Ron Kamerman.

Onder grote belangstelling is zondagavond in het Vijverpark de Parade in Brunssum afgesloten. Vier dagen lang stond de gemeente in het teken van zang- en dansoptredens van twaalf deelnemende groepen uit Afrika, Zuid-Amerika en Europa. 

Hoogtepunten waren de voorstellingen in het onlangs overdekte openluchttheater, de Paradeoptocht van zondag en de verbroederingsavonden. Op de optocht kwamen tienduizenden mensen af en dat is meer dan waar de organisatie op had gehoopt. Ook de verbroederingsavonden werden elke dag door meer dan duizend mensen bezocht. 

"Dat komt denken we door het open karakter in het Vijverpark", zegt Paradevoorzitter Ron Kamerman. "Daar kregen we veel complimenten over van bezoekers. We zijn dan ook heel blij met die onverwacht grote opkomst, je ziet dat het festival leeft onder de mensen". 

Met toespraken, een lasershow en nog een laatste optreden van de band Tonka ging de editie van 2022 de geschiedenisboeken in. Over twee jaar is er weer een Parade in Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties