VIDEO: Parade Brunssum verbindt inwoners én de wereld

Gepubliceerd op 10/06/2024 om 16:07
Laatst bewerkt op 10/06/2024 om 17:19

Worldfestival Parade Brunssum vindt over een kleine maand weer plaats in en nabij het Vijverpark in Brunssum. Deelnemers en bezoekers van over de hele wereld vieren door middel van dans en muziek culturele diversiteit tijdens het folklorefestival van 4 juli en met 7 juli. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Het festival vindt één keer in de twee jaar plaats. Men kan workshops, optredens en andere festiviteiten bijwonen. Op zondag 7 juli, de laatste dag, trekt de welbekende Parade door Brunssum.

"Het wordt nog groter ten opzichte van de vorige editie", verklapt voorzitter Ron Kamerman. "We hebben een bomvol programma." Daarmee voldoet de organisatie volgens hem aan de vraag. "Je merkt dat er behoefte is om de folklore te omarmen en een plek te blijven geven." Het festival trekt dan ook zowel mensen uit binnen- als buitenland. Om het allemaal te kunnen realiseren zijn 350 tot 400 vrijwilligers op de been. 

De slotdag van de Parade valt dit jaar samen met het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Doenrade, dat ook op 7 juli plaatsvindt. Kamerman verwacht niet dat dat invloed heeft op de opkomst. Sterker nog, samen met het OLS, maar ook met Cultura Nova en het team achter het Wereld Muziek Concours (WMC) wordt bekeken hoe men zich gezamenlijk kan presenteren en voortaan ook rekening houdt met elkaars agenda. "Er zijn tal van evenementen in Parkstad en samen hebben we heel wat wat te bieden", zegt Kamerman. "Als we ons gezamenlijk presenteren, kunnen we onszelf, maar ook de regio veel meer op de kaart zetten."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties