VIDEO: Paul heeft huis vol Lego: 'Ik leef mijn jongensdroom'

Gepubliceerd op 15/04/2024 om 13:47
Laatst bewerkt op 15/04/2024 om 14:10

Velen hebben vroeger met Lego gespeeld, maar sinds de coronatijd maakt het speelgoed een comeback. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen spelen steeds vaker met de blokken.

Zo ook Paul Kuster. De uit Landgraaf afkomstige Lego-fanaat heeft een grote verzameling aan Lego-blokken, -poppetjes en -sets in zijn huis en garage staan. Wat vroeger al begon als een interesse, is uitgegroeid tot een ware passie. "Dat gevoel van vroeger probeer ik in mijn bouwwerken terug te laten zien. Je kan eigenlijk wel zeggen dat ik mijn jongensdroom leef."

De passie voor Lego deelt Paul met zijn vrouw Donna. Samen stonden ze afgelopen weekend op het Megalandterrein, om tijdens Bricktopia hun creaties te laten zien. "Paul is de grote bouwer en ik ben meer van de kleine dingen, zoals het maken van scènes", vertelt Donna. "Het is altijd leuker om een passie samen te delen", aldus Paul.

Naast exposant is Paul tevens organisator van Bricktopia. Dat doet hij als lid van de Lego-vereniging Dutch Bricks. Dat Lego de laatste tijd nog meer aanslaat, zien ze ook binnen de vereniging. "Sinds de coronatijd is het ledenaantal zelfs verdubbeld. We zijn nu met meer dan 130 mensen."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties