foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 6/11/2023 om 22:13
Laatst bewerkt op 7/11/2023 om 15:43

Roda JC wachtte geen gemakkelijke avond tegen de nummer acht van de KKD FC Eindhoven dat weliswaar in eigen huis pas 6 punten had behaald maar tegen de koploper heel goed partij gaf en Roda op een 1-1 gelijkspel hield.

De eerste grote kans was al na 4 minuten voor Enrique Pena Zauner waar de bal maar ternauwernood van de lijn kon worden gehaald en Roda JC dus al vroeg op voorsprong had kunnen komen.

Maar daartegen kwam Roda in de 12e minuut op achterstand toen FC Eindhoven na een vlijmscherpe counter een penalty kreeg toegekend en Mawouna Amevor de 1-0 aantekende. Roda bleef de beter voetballende ploeg maar de echte kansen bleven uit, terwijl FC Eindhoven zich alleen maar beluste op counters. Ruststand 1-0.

Met de van blessure teruggekomen Rodney Kongolo en de jarige Walid Ould Chikh die eveneens op de bank begon ging Roda op zoek naar de gelijkmaker en in de 59  minuut was het raak. Wesley Spieringhs mocht na een prachtig voorafgaande combinatie vanaf 16 meter uithalen en scoorde met een prachtig schot zijn eerste doelpunt van het seizoen de 1-1. Ondanks het gelijke spel liep Roda toch een punt uit op de ranglijst en staat nu weer alleen aan kop.