foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/10/2022 om 06:48
Laatst bewerkt op 19/10/2022 om 10:36

Voor de bekerwedstrijd tegen Heracles had Jurgen Streppel gekozen voor vijf wijzigingen ten opzichte van de laatst voor Roda JC zo dramatisch verlopen competitiewedstrijd bij Telstar. Wel was de twaalfde man weer aanwezig en dat was duidelijk zichtbaar want Roda speelde alle schroom van zich af. Jammer dat de animo voor deze achteraf bloedstollende wedstrijd niet enorm groot was.

Heel even liet Heracles in de beginfase zien dat ze koploper zijn in de Keuken-kampioen divisie, maar Roda nam al gauw het initiatief over. In de 27e minuut kwam het zelfs op voorsprong. Een mooie cross pass van Niek Vossebelt bereikte Mohamed Mallahi die de bal laag in het strafschopgebied bracht en Romano Postema de bal binnen gleed 1-0. Heracles probeerde na deze achterstand het heft weer in handen te nemen, maar kwam tot geen enkele doelpoging. Met een verdiende 1-0 voorsprong voor Roda gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft was nauwelijks bezig en er was niets aan de hand toen Heracles door een doelpunt van Elias Sierre onverdiend op 1-1 gelijke hoogte kwam. Vijf minuten later werd het zelfs 1-2 door Nikolai Laursen. Een tijd lang leek Roda JC onder de indruk van de achterstand maar in de 79e minuut belandde een prachtige voorzet van Arjen van der Heide op het hoofd van Lennard Hartjes die enigszins gehinderd, snoeihard binnen kopte: 2-2. Een minuut later had Roda via smaakmaker Bryan Limbombe weer op voorsprong kunnen komen maar diens inzet belandde tegen de lat.

De 2-2 stond ook na 120 minuten op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen waarin Heracles de gelukkigere bleek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.