VIDEO: Roda JC wint verdiend derby van aartsrivaal MVV

Gepubliceerd op 14/11/2020 om 22:54
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

In de 67e derby tussen Roda JC en MVV hebben de gastheren zaterdagavond in Kerkrade verdiend met 2-0 gewonnen. Danny Bakker en Roland Alberg scoorden de doelpunten. 

 

De thuisclub startte zonder de ervaren krachten Roland Alberg en Jordy Croux in de basis. Het duo was door trainer Jurgen Streppel geslachtofferd ten faveure van Thijmen Goppel en Benji Bouchouari. Ook Niek Vossebelt moest van Streppel op de bank plaatsnemen, terwijl andere ervaren rot Erik Falkenburg ontbrak vanwege een blessure. 

De eerste kans van de wedstrijd was voor Amir Absalem, maar de verdediger zag zijn kopbal naast het doel van MVV-goalie Havekotte verdwijnen. Na ongeveer een half uur spelen kwamen de Kerkradenaren toch verdiend op voorsprong. Danny Bakker was de fortuinlijke man: 1-0. 

Terwijl de zeer actieve Bouchouari van de gastheren geel had gekregen, was het Goppel die vlak voor rust stuitte op Havekotte. Na de thee kreeg Roda, via onder andere de ingevallen Roland Alberg, nog mogelijkheden om de score te vergroten, maar dit lukte niet. 

Alberg mocht vlak voor tijd, Salasiwa had rood gekregen na het maken van hands, aanleggen vanaf de strafschopstip en maakte de 2-0. In verband met de coronamaatregelen waren de normaliter tijdens de derby's tegen MVV kolkende tribunes in het Parkstad Limburg Stadion natuurlijk leeg.

MVV, waar voormalig Roda-trainer Darije Kalezic op dit moment aan het roer staat, speelde een niet al te sterke burenstrijd, waardoor de Roda JC'ers aan het einde terecht konden juichen en eindelijk weer eens een driepunter konden bijschrijven. 

 

 


Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto november

 

Advertenties