VIDEO: Roda is klaar voor de 'op-papier-derby'

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 25/11/2021 om 16:05
Laatst bewerkt op 25/11/2021 om 17:08

Roda JC is klaar voor de ‘op-papier-derby’ tegen VVV-Venlo. "Ik heb wel het idee dat dit anders voelt dan een wedstrijd tegen MVV”, is het antwoord van trainer Jurgen Streppel over zijn milde derby-gevoelens.

De oefenmeester gaf donderdag na de training aan dat zijn ploeg klaar is voor het duel met de Venlonaren.

Een bijzonder duel voor verdediger Guus Joppen is het wel. Hij was drie seizoenen werkzaam in Venlo. Hoewel Joppen zin heeft in het weerzien met zijn oude club, geeft hij aan dat hij nauwelijks contact heeft gehad met zijn oude collega’s, “maar het is ook al weer zeven jaar geleden dat ik daar speelde.”

Het treffen met VVV is beduidend minder beladen dan een ander Limburgs onderonsje in de Keuken Kampioen Divisie. Dat wil echter niet zeggen dat de Kerkradenaren niet bij de les hoeven te zijn. De Venlonaren wisten dit seizoen regelmatig de punten over de streep te trekken in de slotfase. 

Daar waar voor de Kerkradenaren regelmatig een overwinning als sneeuw voor de zon verdween. “We werken eraan om dit soort taferelen te beperken”, legt Streppel uit. We hebben er zin in. Wij gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen, zodat we weer op de ranglijst omhoog kunnen kijken.” 

Indien Roda wint, sluit de club weer aan bij het rijtje play-off kandidaten. Mogelijk wel zonder Dylan Vente. Hij ontbrak tijdens de laatste training vanwege een lichte blessure. De spits kreeg uit voorzorg rust en hoopt vrijdagavond om 20.00 uur alsnog aan de aftrap te verschijnen.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties