VIDEO: Skaeve Huse Ubachsberg voorlopig van de baan

foto: L1
Gepubliceerd op 2/05/2024 om 15:48
Laatst bewerkt op 2/05/2024 om 17:15

Hoewel de twee woonunits van het project Skaeve Huse in Ubachsberg er al staan worden ze voorlopig niet bewoond. Die toezegging deed burgemeester Wil Houben van Voerendaal  donderdagochtend nadat hij ruim 400 brieven met handtekeningen van bezorgde inwoners in ontvangst had genomen. 

Skaeve Huse is een woonconcept dat is overgewaaid uit Denemarken. Het is bedoeld voor mensen met complexe psychiatrische problemen die niet zelfstandig kunnen wonen. 

Het project is in Ubachsberg voorlopig van de baan vanwege een dodelijke steekpartij bij ggz-instelling Mondriaan in Heerlen. Een medewerkster van Mondriaan overleed ruim een week geleden aan haar verwondingen toegebracht door een cliënt van Mondriaan. De verdachte zou een bewoner van een Skaeve Huse in Heerlen zijn. 

Inwoners van Ubachsberg zijn derhalve bezorgd over hun veiligheid. Bovendien denken ze dat de drukke omgeving rond de Skaeve Huse te prikkelrijk is voor de bewoners van de ggz-units.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties