VIDEO: Slot Schaesberg speciaal programma Open Monumentendagen

foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 10/09/2021 om 14:29
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Slot Schaesberg in Landgraaf is één van de toeristische blikvangers in de regio die dit weekend deelnemen aan de Open Monumentendagen.

Bezoekers krijgen een gevarieerd programma te zien. Vrijwilligers die verkleed zijn als zeventiende eeuwse kasteelbewoners verzorgen rondleidingen. Verder is er een IBA Parkstad tentoonstelling over duurzaam bouwen en wordt een filmavond gehouden in de de openlucht onder de kasteeltoren. Natuurlijk kun je ook bekijken welke vorderingen het afgelopen jaar zijn gemaakt bij de bouw.

Slot Schaesberg is een monument in ontwikkeling. De waterburcht viel ongeveer 50 jaar geleden ten prooi aan de slopershamer. Sinds 2012 wordt de ruïne, die het tegenwoordig is, steen voor steen weer opgebouwd, totdat het kasteel weer haar oude grandeur terug heeft. Afgelopen jaar is de voorburcht vijf meter opgemetseld door de mensen van de leerwerkplaats. Dit gebeurt zo authentiek mogelijk. De vrijwilligers worden op die manier ook bijgeschoold in de toepassing van oude ambachten.

Verder is tijdens de Open Monumentendagen te zien hoe de middeleeuwse groenten- en kruidentuin vorm hebben gekregen en is alvast de smidse te bezichtigen die onlangs op het kasteelterrein is gebouwd. De officiële feestelijke opening daarvan staat gepland voor 25 september.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties