foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 6/10/2023 om 23:14
Laatst bewerkt op 7/10/2023 om 08:52

Roda JC sloot de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie af zoals `t het seizoen was begonnen: met een solide overwinning. Door de 3-1 winst op Jong AZ blijft de club uit Kerkrade eerste op de ranglijst plus een ticket voor de nacompetitie.

Het was niet alleen de avond van het bronzen kampioensschild, maar zeker ook de avond van Sami Ouaissa. De deze week 19 jaar geworden middenvelder scoorde na iets meer dan een half uur de bevrijdende 1-0.  Zijn eerste ook in dienst van Roda. Maar daar bleef het niet bij want 8 minuten later maakte hij nummer twee. En zelfs nummer drie had hij op zijn schoen, vlak voor rust, maar die ging maar net naast.

Na de rust gingen de Roda-spelers op jacht naar meer doelpunten, maar Zauner, Schmid en Dzepar stuitten daarbij meer dan eens op Jong AZ-doelman Jayden Owuse-Oduro die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Aan de andere kant kreeg Lewis Schouten de kans om de aansluitingstreffer te maken. Zijn vrije trap ging onhoudbaar voor Koen Bucker in de benedenhoek.

Uiteindelijk was het invaller Walid Ould-Chikh die niet in de basis stond omdat hij een paar dagen ziek was geweest, koud tien minuten in het veld de 3-1 liet aantekenen en daarmee was het feest compleet in Kerkrade. Want aansluitend werd het bronzen kampioensschild uitgereikt tot grote vreugde van de bijna 10.000 toeschouwers die op het duel waren afgekomen.

Spelers en trainer Bas Sibum wilden niet te lang blijven stilstaan bij het behalen van het eerste ticket voor de nacompetitie. Want de volgende wedstrijd staat alweer op het programma: de derby tegen VVV volgende week zaterdag.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.