VIDEO: St Patrick's Day ook in Brunssum gevierd

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 20/03/2023 om 13:19
Laatst bewerkt op 20/03/2023 om 13:27

In de Ierse pub in Brunssum is afgelopen weekend St Patrick's Day gevierd.

Op 17 maart wordt niet alleen in Ierland de patroonheilige van het land herdacht. Na een driejarige hongersnood in 1850 trokken veel Ieren weg om zich elders in de wereld te vestigen. St Patrick's Day wordt daardoor inmiddels over de hele wereld gevierd tot zelfs in Brunssum.

Patrick Power is na zijn diensttijd bij het toenmalige Afcent in Brunssum blijven wonen. Met zijn vrouw uit Liverpool bezoekt hij regelmatig Ierse pubs in de omgeving. "Als je zo'n pub binnenstapt heb je meteen het gevoel thuis te zijn, zeker met St Patrick's Day. We zingen wat, vertellen verhaaltjes, zijn samen met onze vrienden, gewoon gezellig".

Gastvrouw Joni Brink vindt dat elke stad een Ierse pub verdient: "het is een plaats waar alle leeftijdsgroepen en nationaliteiten samenkomen en plezier maken".

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties