VIDEO: Tom (43) en Geert (56) bouwen nog elke dag met Lego

Gepubliceerd op 22/09/2020 om 14:02
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:23

De kleine bouwsteentjes van Deense afkomst zijn niet meer weg te denken uit het leven van Tom Reubzaet (43) en Geert van Renselaar (56).

Aan de Prins Hendriklaan in Brunssum hebben ze een oud klaslokaal omgetoverd tot een waar Lego-paradijs. 

Vijf jaar geleden richtte Reubzaet de Bricks Club Limburg op. Het gezelschap bestaat inmiddels uit een twintigtal leden en is uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. In het voormalige leslokaal werken ze samen aan bijzondere bouwprojecten, die vervolgens tentoongesteld worden bij activiteiten.

Zo reist de Lego-ploeg jaarlijks naar het Duitse Hardenburg en het Belgische Geel om te pronken met hun trotse creaties. Geen project is voor deze mannen te gek. Voor een Lego-flat van twee meter hoog, voetbalstadions of een stadhuis tot in de kleinste details nabootsen, draaien zij hun hand niet om. Aan de grotere projecten kunnen de mannen, zonder elkaar tot last te zijn, met vier tegelijk bouwen.

Aanvankelijk stond er in april een Lego-evenement op de planning in Brunssum. Omdat er bij de vorige editie meer dan 300 personen aanwezig waren, moest de activiteit dit jaar buigen voor Corona. Intussen werken de heren in het lokaal aan de Prins Hendriklaan fanatiek door aan nieuwe projecten.

 

Advertenties