VIDEO: Uitslag verkiezingen flinke aderlating CDA

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 16/03/2023 om 15:10
Laatst bewerkt op 16/03/2023 om 17:02

"Een behoorlijke klap, een flinke aderlating", zo reageerde Twan Schevers van het CDA in Beekdaelen donderdag op de uitkomsten van de Provinciale Staten verkiezingen van woensdag.

De politieke partij zakte in zijn gemeente van 23,9 procent in 2019 naar 9,6 procent van de stemmen nu. "Dat betekent dat we terug nar de bron moeten en kijken hoe we hier een positieve draai naar de toekomst aan kunnen geven".

Schevers vindt dat de grote winnaar van de verkiezingen, de BoerBurgerBeweging, een goed verhaal had in de aanloop naar de verkiezingen. "Ze hebben goed naar de mensen geluisterd, het normale verhaal verteld, geen wollige taal gebruikt en duidelijk uitgelegd waar ze voor staan".

Het is voor het CDA ook mogelijk een optie om het besturen van de provincie eens aan anderen over te laten. "Ik denk dat het goed is om af en toe eens terug te deinzen van de bestuursverantwoordelijkheid en vanuit de oppositie te kijken hoe we het CDA weer kunnen opbouwen", zo besluit het CDA-raadslid uit Doenrade.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties