VIDEO: Vernieuwde Sint Laurentiuskerk moet multifunctioneel centrum worden

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/03/2023 om 13:27
Laatst bewerkt op 14/03/2023 om 17:02

De vernieuwde Sint Laurentiuskerk in Voerendaal moet een duurzaam multifunctioneel centrum worden.

De kerk werd met behulp van gemeentesubsidies de afgelopen jaren verbouwd, zonder dat het aan eredienst onttrokken hoefde te worden. Aan die verbouwing komt zondag een einde en is er vloerverwarming geïntroduceerd, zodat kerkbezoekers tijdens de missen geen kou hoeven te lijden. Bovendien is de kerk met de gemeente in gesprek om zonnepanelen op het dak te realiseren.

De plannen zijn in 2017 tot stand gekomen. Een jaar voordat de kerk in Kunrade aan de eredienst onttrokken werd, met een fusie als gevolg. De kerk in Kunrade werd opgesierd met kunstwerken van Octavia Molea. Om de parochianen van Kunrade zich thuis te laten voelen in Voerendaal, krijgen die kunstwerken een plekje in de gerestaureerde Kerk. Daarnaast wordt ook de manier van missen vieren in Kunrade geïntroduceerd in Voerendaal. Namelijk met stoelen rondom het altaar. 

Ook speelt de kerk in Voerendaal in op gastvrijheid. Zo krijgen kerkbezoekers na iedere zondagmis de mogelijkheid om koffie te drinken. Dat doen ze in een nieuwe multifunctionele ruimte. Er kan ook in die ruimte worden vergaderd of als locatie dienen voor bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst.

Zondag is de officiële heropening van de kerk. De mis wordt opgevoerd door emeritus-pastoor Harrie Brouwers. Daarnaast wordt de viering opgesierd met een sacrale dans door Ineke Huisman.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties