VIDEO: Water Geleenbeek 'Ongeschikt voor zwemmers of vissers'

Werkzaamheden bij de Geleenbeek
FOTO: ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/04/2024 om 16:45
Laatst bewerkt op 11/04/2024 om 07:16

Door de op 3 april gesprongen rioolpersleiding is het water in de Geleenbeek momenteel erg gevaarlijk. Er wordt met man en macht gewerkt om het vuile water weg te krijgen.

De lekkage is ontstaan omdat delen van de leiding uit elkaar zijn geschoven. "Hoe dat is gebeurd, is niet duidelijk. We moeten nu zorgen dat we het probleem oplossen en de lekkage moet zo snel mogelijk gedicht worden", aldus Martien Conjaerts van het Waterschapsbedrijf Limburg.

Het herstel van deze leidingen mag niet overhaast gedaan worden en kost daardoor veel tijd. "Je kunt niet zomaar even een gat graven en de leidingen aan elkaar koppelen. Het gaat om hele specifieke leidingstukken. Die moeten wij uit Polen laten komen. Daarnaast worden er voor deze leidingen specifieke verbindingstukken gemaakt, die in Italië worden gemaakt." 

Waterschap Limburg waarschuwt dat het beekwater ongezond is. Er wordt streng geadviseerd om niet in de Geleenbeek te zwemmen, er geen honden in te laten en niet te gaan vissen. Pas als alle werkzaamheden ruimschoots voorbij zijn en het flink heeft geregend, is het water in de beek weer veilig.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties