VIDEO: Zes inzendingen verwacht voor carnavalsposter Brunssum

Foto: © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/11/2021 om 15:09
Laatst bewerkt op 12/11/2021 om 14:41

Of Carnaval doorgaat of niet, de nieuwe carnavalsposter van Brunssum komt er hoe dan ook. Naar verwachting worden zes creaties ingestuurd die meedingen om de nieuwe vastelaovesplaat van Brunssum te worden.

“Dit jaar hebben we het anders aangepakt”, zegt initiatiefnemer Rayvano Oosting van Vastelaovesvierder in Broenssem. “We verwachten zes inzendingen. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op een van deze creaties en het ontwerp met de meeste stemmen wint.”

Vorig jaar had de groep te maken met tijdsnood en was er geen winnaar. Kunstenaar Esther Ziher-Ginczinger bood zich aan om de mannen van Vastelaovesvierder in Broenssem uit de brand te helpen en nam het ontwerp voor haar rekening. 

Het eerste exemplaar was een groot succes. “Dat was heel bijzonder”, zegt Esther. “De poster werd opgestuurd naar Luxemburg en ik kreeg zelfs feedback uit Nieuw-Zeeland. Het leukste vond ik dat er een kleurplaat van werd gemaakt voor de kinderen.”

Jong en oud is door de initiatiefnemers opgeroepen om een ontwerp te maken en in te sturen. De definitieve lijst wordt donderdag bekendgemaakt. Vanaf dan hebben mensen twee weken de tijd om hun stem uit te brengen. Dat kan via een internetlink die door de initiatiefnemers gecommuniceerd wordt.

De winnaar wordt zaterdag 27 november bekendgemaakt. Begin januari zal de nieuwe carnavalsposter van Brunssum verkrijgbaar zijn op diverse locaties.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties