VIDEO: Zomerfestival Voerendaal staat voor de deur

Foto: © Nick Heunen
Gepubliceerd op 15/09/2021 om 16:23
Laatst bewerkt op 15/09/2021 om 16:43

De vijfde editie van het Zomerfestival Voerendaal staat voor de deur. Vanaf vrijdag zijn negen dagen lang tientallen activiteiten te bezoeken in de gemeente.

Het festijn opent met een uiterst actueel onderwerp. In een weiland in Weustenrade slaat 'Circus Corona' zijn tenten op. "De circusartiesten halen de gekste capriolen uit om met alle maatregelen van dien om te leren gaan", zegt Fenna Orgajensek van de festivalorganisatie.

Freule van Voerendaal
Ook een interessante lezing van Jo Ortmans over de Freule van Voerendaal wordt door de organisatie gezien als een bijzondere attractie van het festival. Ortmans raakte gefascineerd door het Freuleshoes en zal maandag om 19.00 uur op het terras zijn verhaal voordragen aan het publiek. Het verhaal is voorzien van een muzikale opluistering, verzorgd door de musici van Schutterij Sint Sebastianus.

Drive in-bioscoop
Bovendien keert, tegen de principes van de organisatie in, de drive in-bioscoop terug. Normaliter bedenkt de organisatie ieder jaar nieuwe activiteiten om niet in herhaling te vallen. Door een lokroep van het publiek is de organisatie toch over stag gegaan en kunnen bezoekers aan de Karstraat in Ransdaal woensdag een filmpje kijken vanuit de auto.

Kasteel Puth
Na 23 activiteiten, uitgesmeerd over negen dagen, wordt het zomerfestival met een fair afgesloten bij Kasteel Puth. Onder het genot van kunst, hapjes en drankjes kunnen bezoekers op de binnenplaats luisteren naar een muziekprogramma.

 

Advertenties