Voerendaal neemt geen actie tegen de wolf

foto © ZO-NWS | Mark Zekhuis Natuurmonumenten
Gepubliceerd op 17/03/2023 om 11:02
Laatst bewerkt op 17/03/2023 om 11:16

De gemeente Voerendaal gaat geen actie ondernemen tegen de wolf. Aanleiding is een melding van een wandelaar die onlangs in Klimmen oog in oog kwam te staan met twee wolven. De plaatselijke VVD-fractie stelde daarover vragen aan het gemeentebestuur.

Volgens het college is het geen taak van de gemeente om maatregelen te nemen tegen de wolf, maar is dat aan de provincie. Bovendien zijn er in Voerendaal nog geen schadegevallen bekend als gevolg van aanwezigheid van de wolf. In enkele omliggende gemeenten zijn twee schadegevallen bekend, in heel Limburg is sprake van 65 incidenten.

Sinds de wolf ook in Klimmen is gesignaleerd maakt de VVD Voerendaal zich zorgen over de aanwezigheid van wolven in de gemeente. "We willen juist dat huis-, hobby- en boerderijdieren naar buiten gaan en beweging krijgen. Ook willen we dat inwoners aan beweging doen. Daar moet nu geen halt aan worden toegeroepen uit angst," schreef hij eerder in een brief aan het gemeentebestuur.

Het college is ook niet van plan de aanwezigheid van de wolf te monitoren met wildcamera's, laat ze in een schriftelijke reactie weten.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties