Vrouw in Heerlen ontvoerd en gegijzeld om drugsconflict 

foto: iStock
Gepubliceerd op 15/05/2021 om 12:03
Laatst bewerkt op 15/05/2021 om 12:09

Een man uit Heerlen zit in de cel op verdenking van ontvoering, gijzeling, zware mishandeling, diefstal met geweld en bedreiging van een vrouw in zijn woonplaats. Hij is op 30 april opgepakt. De reden hiervoor was een drugsconflict. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie van de recherche waar ZO-NWS over beschikt. 

Verdachte M. G. ontvoerde op 9 febr dit jaar een vrouw. Hierna gijzelde hij haar enkele uren, takelde haar toe en bedreigde haar met de dood. De Heerlense vreesde urenlang voor haar leven. 

Volgens opsporingsbronnen gebruikte G. dit als drukmiddel om achter de verblijfplaats van de partner van de vrouw te komen. Hiermee had hij een hooglopend conflict over verdovende middelen. 

Deze zaak kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht toen het slachtoffer, na haar vrijlating in verband met de gijzeling, aangifte deed. De recherche startte daarop een onderzoek, maar kon de verdachte in eerste instantie niet vinden. 

Dat lukte uiteindelijk wel op 30 april toen de verdachte Heerlenaar werd opgepakt. Hij zit sindsdien achter slot en grendel. Het onderzoek in deze zaak is volgens opsporingsbronnen nog in volle gang. 

Gita Biesmans, advocate van G., wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven. “Mijn cliënt zit vast in volledige beperkingen, dus ik mag helemaal niks zeggen.” 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties