Vso De Buitenhof geeft te kleine boompjes nieuw leven

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 18/11/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 18/11/2022 om 10:09

Voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof in Heerlen opent 25 november samen met wethouder Jordy Clemens 'De Bomenkraamkamer'. Het idee van een bomenkraamkamer is om te kleine boompjes uit het bos te halen en ze op een andere plek weer te planten. 

Die nieuwe plek is het terrein van zorgpartner Mondriaan. "Niet alleen zorgt dit ervoor dat de bomen een plek krijgen om te groeien, maar ook voor een mooie, groene leefomgeving voor de buurtbewoners van Welten", aldus De Buitenhof. Het project moet leerlingen bewust maken van het belang van de natuur. 

Het project is een samenwerking tussen partners als de gemeente Heerlen, Frisse Wind Heerlen, Mondriaan en Stichting Alterius. 

Vso De Buitenhof maakt deel uit van Stichting Alterius. De stichting verzorgt onderwijs aan kinderen en jeugdigen met ernstige opvoedkundige problemen en psychiatrische problematiek.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties